Interviews

Een groot deel van mijn werk bestaat uit interviews: met artsen, patiënten of bijvoorbeeld met zzp-ers die input voor hun website willen. Om het voor de lezer (en voor mezelf) leuk te maken, ga ik altijd op zoek naar antwoorden die ik echt wil weten of waarvan ik weet dat mijn doelgroep ze graag wil weten. Zeker als er van een bekend iemand al allerlei interviews online staan, is dit een leuke uitdaging! Ik luister, vat samen en vraag door tot ik het (artikel, website, profiel) helemaal scherp heb en dan ga ik schrijven.

Tegenwoordig word ik regelmatig gevraagd voor interviews die níet in een tekst resulteren. Gewoon om het interviewen zelf. Omdat ik ‘altijd de essentie boven tafel krijg’, ‘help om ideeën concreet te maken’, ‘met alle typen mensen een goed gesprek kan hebben’. Ik vind het fantastisch, wat is er nou leuker dan meegenomen worden in iemands passie en drijfveren?! Mijn ultieme droom is de presentatie van Zomergasten:-)

Voor startende ondernemers heb ik een startpakket met een uitgebreid interview over de nieuwe onderneming. Dat resulteert in een A4 met de ‘elevator pitch’, die u ook meteen kunt gebruiken om uw homepage te bouwen. Dus als u barst van de goede ideeën maar de ‘unique selling points’ niet krijgt uitgelegd, dan help ik graag om er woorden aan te geven!

Advertentie