Over Livius & Communicatie

Op de middelbare school zei mijn leraar Nederlands, meneer Theunisse: “Jij moet iets met teksten gaan doen.” Dat leek me nou niet direct lucratief, dus ben ik communicatie en Frans gaan studeren aan de Universiteit Utrecht (1986-1992). Mijn eerste schreden op het professionele schrijverspad zette ik bij WorldOnline (in het jaar 2000), als columnist voor diverse sites. In een tekst van 250 woorden je lezer boeien, dat was echt leuk.

Daarna werd ik eindredacteur van het personeelsblad van Railinfrabeheer en ProRail. Mijn favoriete rubriek stond achter op het blad: De hobby van…. Heerlijk, een of twee uur bomen met een collega over zijn of haar passie. Ik raakte vaak zo enthousiast dat ik zelf ook ging nadenken over tai chi, parachutespringen of het verzamelen van oude Volkswagen-busjes. Maar ook als ik van een ingewikkeld, technisch verhaal een begrijpelijke tekst moest maken voor een breed publiek, schreef ik met plezier.

Later heb ik als communicatieadviseur de kennis van mijn vakgebied communicatie verbreed. Strategisch advies over communicatie in veranderende organisaties of over het werkveld van de biobased economy (transitie naar een biomassageoriënteerde economie). Advies over de inzet van social media in de mediamix. Efficiënt projectmanagement om producties tot stand te brengen met externe vormgevers en drukkers. Trainingen om anderen doelgericht en creatief te leren schrijven, voor web of papier.

Mijn passie voor teksten is altijd gebleven. Gelukkig kan ik als freelancer invulling geven aan beide. Zo word ik ingeschakeld voor grotere ondernemingsplannen (SWOT-analyse en uitwerking in een bedrijfs- en ontwikkelplan) en kleinere adviezen (wat maakt jouw nieuwe bedrijf tot een succes en hoe verwoord je dit op je nieuwe website?), tekstproducties (magazine, brochure, jaarverslag), eindredactie en de projectleiding van complete producties. Oprechte interesse in mensen is mijn kracht; mijn teksten zijn geen doel op zich maar een logisch gevolg van een goed gesprek. Ik heb al heel wat interessante en diverse opdrachten mogen vervullen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s