Ondernemingsplan

Een bedrijfs- en ontwikkelplan of een ondernemingsplan is een zinvol instrument om uw strategie voor de komende jaren uit te stippelen. Vaak komen processen pas echt op gang als ze worden beschreven in een gedegen plan. Een bedrijfsplan kan ook de benodigde onderbouwing van een subsidieaanvraag zijn.

De afgelopen jaren heb ik voor meerdere organisaties of afdelingen een bedrijfsplan of subsidieaanvraag geschreven. Dit doe ik in samenwerking met Steffanie Interim Management. Gerard Steffanie is een kei in het formuleren van toekomstscenario’s met de bijbehorende financiële onderbouwingen.

Voor de formulering van een ondernemingsplan voeren we eerst een in- en externe analyse (SWOT) uit en stellen we een confrontatiematrix op. In verschillende interviews en focusgroepen (directie, medewerkers, klanten en andere stakeholders) onderzoeken we de sterktes en kansen. Vervolgens werken we in nauwe samenwerking met onze opdrachtgever de strategie uit. Het uiteindelijke bedrijfs- of ondernemingsplan biedt handvatten voor de komende jaren.

Gerard Steffanie en ik schreven de afgelopen jaren bedrijfsplannen en subsidieaanvragen voor onder meer het Nederlands Philharmonisch Orkest (t.b.v. Raad voor Cultuur, 2012-2016 en 2016-2020, positief advies!), het Conservatorium van Amsterdam (2016), een nieuw op te richten Uitburo in Utrecht (2008), kinderopvangorganisatie De Regelfee en onderdelen van de Universiteit Utrecht.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s